[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: ::
بخش‌های اصلی
راهنمای نویسندگان::
اخبار و رویدادها::
بانک جامع اطلاعاتی::
ارتباط با ما::
درباره ما::
ثبت نام::
ارسال طرح::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: آیین نامه حمایت از اجرای طرحهای پژوهشی حوزه زعفران ::
 | تاریخ ارسال: 1399/6/11 | 
آیین‌نامه حمایت از اجرای طرح‌های پژوهشی پژوهشکده زعفران مصوب ۲۴ فروردین ۱۴۰۲
مقدمه
آیین‌نامه حمایت از اجرای طرح‌های پژوهشی حوزه زعفران به منظور حمایت از هریک پژوهش‌های کاربردی، بنیادی و فناورانه در حوزه زعفران و صنایع وابسته، با توجه به سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهشی و فناوری کشور در این حوزه و به منظور سوق­دادن پژوهش­ها به سمت نیازهای واقعی این بخش تدوین گردیده است.
ماده ۱- اهداف
۱-۱- شفاف­سازی فرآیند تصویب تا اختتام طرح‌های پژوهشی در پژوهشکده زعفران.
۲-۱- افزایش کیفیت و هدفمند‌سازی فعالیت‌های پژوهشی مورد حمایت پژوهشکده زعفران.
۳-۱- سرمایه‌گذاری بهینه برای دستیابی به نتایج مطلوب پژوهشی با قابلیت تجاری‌سازی.
۴-۱- ایجاد بستر مناسب و سوق دادن طرح‌های پژوهشی به سمت تولید دانش فنی، محصول و ایجاد ارتباط با صنعت.
۵-۱- فراهم ساختن زمینه انجام پژوهش هدفمند در چارچوب برنامه­های تحقیقاتی اعضای هیأت­علمی سازمان­ها، دانشگاه­ها و پژوهشگاه‌های داخلی و بین­المللی.
۶-۱- ایجاد شبکه همکاری مؤثر از پژوهشگران داخلی و خارجی به منظور پیشبرد اهداف پژوهشکده زعفران در آینده.
ماده۲ تعاریف
طرح‌ پژوهشی: به فعالیت‌ پژوهشی گفته می‌شود که در راستای ارتقای علمی صنعت زعفران در سطح منطقه­ای، ملی ویا بین‌المللی و با هدف رفع نیاز‌ها و مشکلات کشور اجرا گردد. این طرح‌ها در قالب فرم‌ پیشنهاده طرح پژوهشی توسط مجری ارائه شده و مراحل تصویب و اجرای آن‌ها تحت نظارت و در چارچوب قوانین و مقررات پژوهشکده زعفران انجام می‌گردد.
مجری/نماینده مجری: طرح دهنده مسئولیت کلیه امور اجرایی از جمله مسؤلیت علمی و مالی طرح پژوهشی و تسویه حساب با پژوهشکده زعفران را برعهده دارد و دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد است. در مواردی که طرح‌دهنده عضو هیات علمی دانشگاه/موسسه باشد، مجری دانشگاه/موسسه مربوطه و طرح دهنده نماینده مجری است. میزان مشارکت مجری/نماینده مجری، مساوی یا بیشتر از همکاران است.
همکار/همکاران: عضو هیأت­علمی یا متخصصی که در انجام امور طرح‌ تحقیقاتی (انجام امور آزمایشگاهی، علمی و ...) به مجری کمک می‌کند.
ناظر/ناظران: عضو هیأت­علمی یا متخصصی که از تصویب تا اختتام طرح بر همه مراحل اجرای طرح پژوهشی نظارت می‌کند.
طرح‌ مستقل: طرح‌هایی که کارفرما پژوهشکده زعفران است و تمام اعتبار طرح از طرف پژوهشکده زعفران تامین می‌شود.
طرح مشارکتی: طرح‌هایی که کارفرما پژوهشکده زعفران است و بخشی از بودجه طرح توسط پژوهشکده زعفران و بخشی دیگر توسط طرف مقابل (همکاری با سایر دانشگاه‌ها، موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی، شرکت‌های خصوصی و غیره) تامین می‌شوند
۱-۲-انواع طرح‌های پژوهشی مورد حمایت پژوهشکده زعفران
طرح‌های پژوهشی مورد حمایت پژوهشکده زعفران در قالب فناورانه، سفارشی، کاربردی و یا بنیادی تعریف میشوند. هر یک از این طرح‌ها می‌توانند به طورمستقل و یا در قالب طرح‌های مشارکتی تعریف شوند.
‌۱-۱-۲- طرح‌های پژوهشی فناورانه (محصول محور- تجاری‌سازی): این طرح‌ها برای فراهم ساختن زمینه ارتباط پژوهشکده زعفران با صنعت، کاربردی­کردن پژوهش‌های علمی، گسترش و انتقال فناوری از دانشگاه به صنعت به تجاری­سازی محصول حاصل از طرح‌ پژوهشی تعریف می‌شود و از ابتدا به قصد دستیابی به دانش فنی و تولید نمونه‌ای از محصول یا ایجاد فرآیند تجاری­سازی ارائه می‌شود.
۲-۱-۲- طرح‌های پژوهشی کاربردی: طرح‌ پژوهشی کاربردی با هدف آزمودن و اجرایی کردن دانش کاربردی لزوما و بر پایه شواهد دقیق تجربی در حوزه زعفران تعریف و اجرا می‌شوند.
۳-۱-۲- طرح‌های پژوهشی بنیادی: طرح ‌پژوهشی بنیادی با هدف گسترش مرزهای دانش، کشف و تولید علمی در حوزه زعفران تعریف و اجرا می‌شوند.
۴-۱-۲- طرح‌های پژوهشی سفارشی: طرح‌های کاربردی که در راستای اولویت‌‌های پژوهشی و فناوری کشور در حوزه زعفران و بر اساس نیاز اعلام شده و طبق سفارش پژوهشکده زعفران انجام می­شود و هدف از اجرای آن رفع یکی از نیازهای پژوهشکده زعفران با رویکرد رفع مسائل و موانع موجود در صنعت زعفران است.
تبصره۱: عناوین طرح­های پژوهشی اشاره شده، هر ساله طبق نیازهای پژوهشکده زعفران گردآوری و پس از تصویب در شورای پژوهشکده زعفران بر روی وب‌گاه پژوهشکده زعفران اطلاع­رسانی می‌گردد.
ماده ۳- روند تصویب تا ابلاغ طرح‌های پژوهشی
۱-۳- وصول پیشنهاده‌ها صرفا از طریق سامانه مدیریت طرح‌های پژوهشی پژوهشکده زعفران به آدرس si.torbath.ac.ir است. در صورتی که پیشنهاده مطابق فرمت استاندارد مندرج در سامانه نباشد قابل بررسی در شورای پژوهشکده نخواهد بود.
۲-۳- پیشنهاده‌های دریافت شده قبل از ارسال به داوری در جلسه شورای پژوهشکده زعفران مطرح، بررسی و پایش گردیده و در صورت موافقت برای داورها ارسال می‌شوند.
تبصره۲: در صورتی که نام یک یا چند نفر از اعضای شورای پژوهشکده در پیشنهاده دریافتی به عنوان مجری یا همکار ذکر شده باشد، این اعضاء هنگام بررسی پیشنهاده بایستی از جلسه شورای پژوهشکده خارج شوند.
۳-۳- هر پیشنهاده در موضوع مربوطه، توسط حداقل دو داور از اعضاء هیأت­علمی و یا متخصصین (داخل یا خارج از پژوهشکده و دانشگاه تربت حیدریه) ارزیابی می‌گردد.
۴-۳- پیشنهاده داوری شده به همراه نظر داورها در شورای پژوهشکده زعفران مطرح می‌شود.
۵-۳- پس از تصویب پیشنهاده در شورای پژوهشکده، برای طرح پژوهشی مربوطه ناظر تعیین می‌شود (موضوع ماده ۷).
۶-۳- در صورتی که ارائه دهنده طرح جزو کارکنان دانشگاه تربت حیدریه باشد، تصویب طرح به وی ابلاغ می‌شود و در غیر این‌صورت با مجری قرارداد منعقد می‌گردد.
۷-۳- پس از انجام تعهدات طرح (موضوع ماده ۸) و تایید آن توسط ناظر، موضوع اختتام در شورای پژوهشکده مطرح و در صورت تایید شورا، نامه اختتام طرح صادر و به مجری ابلاغ می‌گردد و سپس جهت تسویه حساب، درخواست مالی مربوطه به امور مالی دانشگاه ارسال می‌شود. امور مالی دانشگاه، پس از کسر کسورات قانونی (مالیات بر حق الزحمه و اخذ مفاصا حساب بیمه مجری از سازمان تامین اجتماعی و ...) نسبت به تسویه حساب با مجری اقدام می‌کند.
۸-۳- در صورت درخواست مجری جهت صدور مفاصا حساب رایگان از سازمان تامین اجتماعی (با توجه به پژوهشی بودن طرح)، پس از اختتام، مستندات طرح توسط دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه در سامانه مربوطه بارگذاری می‌گردد تا تاییدیه پژوهشی بودن طرح از وزارت علوم اخذ گردد. در صورت صدور تاییدیه پژوهشی بودن طرح توسط وزارت علوم در سامانه مذکور، مستندات به همراه نامه مذکور به سازمان تامین اجتماعی ارسال می‌گردد تا مفاصا حساب با هزینه صفر صادر گردد. در صورت صدور مفاصا حساب با هزینه صفر، اعتبار کسر شده مربوط به بیمه تامین اجتماعی طی یک درخواست مالی جداگانه به حساب مجری واریز و تسویه حساب کامل انجام می‌شود.
ماده ۴- داوری پیشنهاده طرح‌های پژوهشی
۱-۴- به منظور اتخاذ سیاست هماهنگ و اعمال ضوابط مدون جهت ارزیابی طرح‌های پژوهشی پژوهشکده زعفران، پس از وصول پیشنهاده‌ها از طریق سامانه طرح‌های پژوهشی، همه پیشنهاده‌ها برای حداقل دو داور ارسال می‌شوند.
۲-۴- داورها از بین اعضاء هیأت­علمی دانشگاه­ها یا مراکز علمی تحقیقاتی، و یا افرادی که در آن حوزه متخصص هستند (دارای مدرک دکترا) انتخاب می‌گردند.
۳-۴-هزینه داوری هر پیشنهاده هر ساله در شورای پژوهشکده زعفران تعیین می‌شود.
ماده ۵ انعقاد قرارداد/ابلاغ
۱-۵- در صورتی که ارائه کننده طرح جزو اعضای هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه باشد تصویب طرح توسط رئیس پژوهشکده زعفران به صورت کتبی به وی ابلاغ خواهد شد.
۲-۵- قرارداد طرح‌هایی که ارائه دهنده عضو هیات علمی نیست، بین ارائه دهنده به عنوان مجری و رئیس پژوهشکده زعفران به عنوان کارفرما منعقد می‌گردد (قراردادهای حقیقی).
۳-۵- قرارداد طرح‌هایی که ارائه دهنده آن عضو هیات علمی دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، موسسه‌ها و مراکز علمی است (قراردادهای حقوقی)، بین معاون پژوهشی یا ریاست آن سازمان به عنوان مجری، ارائه کننده طرح به عنوان نماینده مجری و رئیس پژوهشکده زعفران به عنوان کارفرما منعقد می‌شود.
ماده ۶- ضوابط مربوط به اجرای طرح پژوهشی
‌۱-۶- تاریخ شروع طرح، تاریخ ابلاغ آن است.
۲-۶-طرح دهنده‌هایی که عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه نیستند، به عنوان مجری/نماینده مجری حداکثر می‌توانند در دو طرح به طور همزمان مشارکت داشته باشند. طرح دهنده‌هایی که عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه هستند به عنوان مجری حداکثر می‌توانند در سه طرح بطور همزمان مشارکت نمایند.
تبصره۳: در موارد خاص و در صورت تایید شورای پژوهشکده زعفران، اعضای هیات علمی غیر از دانشگاه تربت حیدریه میتوانند همزمان در سه طرح به عنوان مجری، و اعضای هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه همزمان حداکثر در چهار طرح به عنوان مجری مشارکت کنند.
۳-۶- به جز اعضای شورای پژوهشکده، برای سایر پژوهشگران هیچ محدودیتی در خصوص تعداد مشارکت به عنوان همکار در اجرای طرح‌های پژوهشی وجود ندارد؛ هر چند اعضای شورای پژوهشکده حداکثر تا دو برابر محدودیت‌های طرح‌های بند ۶-۲ می‌توانند به عنوان همکار طرح مشارکت داشته باشند.
۴-۶- کارکنان سازمان‌های دولتی (دارای شماره مستخدمی) نمی‌توانند مجری طرح‌های پژوهشی باشند و قرارداد با سازمان مربوطه منعقد می‌شود.
۵-۶- طرح­های پژوهشی ارائه شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه تربت‌حیدریه که به تصویب شورای پژوهشکده زعفران رسیده است، خارج از پژوهانه آنها تأمین اعتبار خواهد شد.
۶-۶- مجری موظف است در موعد مقرر و بر اساس زمان‌بندی اعلام شده در پیشنهاده، طرح را به اتمام برساند.
۷-۶-چنانچه روند اجرای طرح پژوهشی در هر مرحله و به هر دلیل متوقف شود، مجری موظف است مراتب را بصورت کتبی به اطلاع پژوهشکده زعفران برساند تا موضوع جهت تصمیم­گیری در شورای پژوهشکده زعفران مطرح شود.
۸-۶- تغییر در مفاد پیشنهاده، تنها در موارد استثنایی و پس از تصویب شورای پژوهشکده زعفران امکان­پذیر می‌باشد.
۹-۶- نتایج حاصل از تحقیقات طرح و هرگونه درآمد ناشی از اجرای طرح‌ و فعالیت‌های پژوهشی که هزینه آن از محل اعتبارات پژوهشی پژوهشکده زعفران پرداخت شده باشد متعلق به پژوهشکده زعفران است و پژوهشکده می‌تواند قسمتی از درآمد یا منافع حاصله را طبق تفاهم نامه­های جداگانه با مجری تقسیم نماید.
۱۰-۶- در مقالات مستخرج از طرح­های پژوهشی پژوهشکده، درج وابستگی دست‌کم یکی از نویسندگان (ترجیحا طرح دهنده) با آدرس پژوهشکده زعفران و به شکل ذیل الزامی است:
نحوه ذکر وابستگی در مقالات فارسی:
پژوهشگر پژوهشکده زعفران، دانشگاه تربت حیدریه
نحوه ذکر وابستگی در مقالات انگلیسی:
Saffron Institute;University of Torbat Heydarieh, Torbat Heydarieh, Iran
تبصره ۴: اعضای هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه بایستی علاوه بر ذکر وابستگی سازمانی دانشگاه تربت حیدریه، وابستگی سازمانی ذکر شده در بالا را نیز ذکر کنند.
تبصره ۵: در صورتی که هیچ‌ یک از نویسندگان نتوانند در مقاله/مقالات از وابستگی سازمانی فوق استفاده کنند، موضوع در شورای پژوهشکده زعفران قابل بررسی است.
۶-۱۱- اسامی نویسندگان درج شده در مقاله چاپ شده باید با اسامی مجری و همکاران ذکر شده در پیشنهاده مصوب مطابقت داشته باشد.
۶-۱۲- در طول اجرای طرح، در صورت نیاز به هر گونه تغییر در اسامی همکاران طرح لازم است درخواست مربوطه ابتدا در شورای پژوهشکده زعفران مطرح شود. تنها در صورت تایید شورای پژوهشکده امکان تغییر در نام نویسندگان وجود خواهد داشت.
۱۳-۶- طرح‌های پژوهشی باید متفاوت از پایان‌نامه‌ها یا رسالههای تحصیلات تکمیلی باشند مگر آن که قبل از تصویب موضوع پایان‌نامه یا رساله، به عنوان طرح مشارکتی (موضوع بند ۱ ماده ۲ ) بین پژوهشکده زعفران و معاونت پژوهشی دانشگاه مربوطه تصویب شوند.
۶-۱۴- تایید گزارشات و مطالعات پژوهشی موضوع قرارداد تهیه شده از طرف مجری توسط کارفرما رافع مسئولیت مجری در خصوص صحت و سقم داده‌ها، مقالات و گزارشات ارائه شده نمی­باشد.
۶-۱۵- در صورتی‌که نتیجه طرح منجر به تجاری‌سازی محصول گردد، منافع مالی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه به نسبت سرمایه‌گذاری انجام شده در قالب قرارداد مجزا در نظر گرفته خواهد شد. لیکن مجری موظف است قبل از هر اقدامی برای تجاری‌سازی این گونه طرح‌ها، موافقت کتبی پژوهشکده را اخذ نماید.
۶-۱۶- همه برون‌دادهای حاصل از طرح پژوهشی بایستی با اطلاع و موافقت مکتوب پژوهشکده باشد.
۶-۱۷- تاریخ ارسال مقاله/مقالات مستخرج از طرح باید پس از تصویب طرح باشد.
۱۸-۶- هرگونه تغییر در عنوان یا محتوای طرح پژوهشی/قرارداد منوط به ارائه درخواست کتبی مستدل توسط ارائه دهنده طرح، تا قبل از اختتام طرح و تصویب در شورای پژوهشکده خواهد بود.
ماده ۷- ضوابط مربوط به هزینه‌های طرح پژوهشی
۷-۱- پرداخت حق‌الزحمه تعریف شده در پیشنهاده مصوب به همکاران طرح به عهده مجری طرف قرارداد و بر اساس جدول هزینه‌های حق التحقیق پیشنهاده مصوب است و در این زمینه پژوهشکده زعفران هیچگونه مسئولیتی ندارد. مبلغ حق‌الزحمه فعالیت‌های پرسنلی بایستی متناسب با تخصص مورد نیاز آن فعالیت نوشته شود. مثلا برای انجام فعالیتی که توسط یک کارشناس امکان‌پذیر باشد ولی انجام دهنده آن یک کارشناس ارشد باشد، حق‌الزحمه کارشناس قابل قبول خواهد بود.
۷-۲- ‏هزینه‌ پرسنلی شامل هزینه نیروی انسانی (بجز حق‌التحقیق مجری و همکاران طرح) است و هزینههای کارگری و کارشناسی (مانند نمونه‌برداری، نمونه‌گیری و گردآوری داده‌های میدانی و موارد مشابه) را در برمی‌گیرد. ‏
۷-۳- اگر وسایل یا دستگاه‌های مورد نیاز پژوهش طرح در پژوهشکده زعفران وجود نداشته باشند، لازم است طرح دهنده به طور واضح دلایل نیاز به خرید دستگاه را در پیشنهاده ذکر کند. در صورت تایید در شورا، پژوهشکده نسبت به ‏تامین آن اقدام خواهد کرد.
۷-۴- پس از انجام تعهدات طرح و در زمان انجام تسویه مالی، ارائه فاکتور خرید أموال غیر مصرفی و رسید مربوط به ثبت شماره اموال، ضروری است.
۷-۵- پس از تصویب طرح، چنانچه به هر دلیلی مواد مصرفی/اموال غیر مصرفی درخواست شده در پیشنهاده خریداری نگردد و یا تصمیم به تغییر در نوع آنها گرفته شود، باید از قبل، موضوع به تصویب شورای پژوهشکده برسد.
۷-۶- در پیشنهاده ارسال شده در صورت نیاز به مسافرت، هزینه مسافرت برای جابجایی و یا برای نمونه‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات بر اساس پیشنهاده مصوب نباید بیشتر از ۵ میلیون تومان تعریف شود. در موارد استثنایی، با تائید شورای پژوهشکده سقف مبلغ قابل تغییر است.
۷-۷- در پیشنهاده ارسال شده، سقف هزینه چاپ و تکثیر بر اساس حجم کار، نباید بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان تعریف شود. در موارد استثنایی، با تائید شورای پژوهشکده سقف مبلغ قابل تغییر است.
۷-۸- هزینه چاپ، تکثیر و ... نباید در کادر مربوط به هزینه وسایل و مواد مصرفی یا خدمات آزمایشگاهی پیشنهاده ذکر شوند. این هزینه‌ها باید در کادر مربوط به سایر هزینه‌های پیشنهاده ذکر ‏گردند.‏
۷-۹- هزینه مسافرت با هواپیما، خرید کتب، نشریات، برگردان یا ویرایش مقاله انگلیسی، چاپ مقاله و مشابه آن پرداخت نخواهد شد.
۷-۱۰- در صورتی که هزینه‌های تعریف شده در پیشنهاده از محل دیگری مانند پژوهانه یا سایر سازمان‌ها تامین گردد، بایستی در پیشنهاده به آن خدمات و آزمایش‌ها اشاره شود. به این دسته از آزمایش‌ها هزینه‌ای پرداخت نخواهد شد. عواقب عدم شفافیت این مسئله بر عهده مجری است.
۷-۱۱- بر اساس ماده واحده قانون اصلاح ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۲۷/۴/۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، مالیات حق‌التحقیق و حق‌پژوهش قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی ۵ درصد است که جزو کسورات قانونی طرح به شمار می‌رود و هنگام تسویه حساب کسر خواهد شد.
ماده۸ ضوابط مربوط به ناظر طرح
با هدف بهبود کیفیت و فرآیند اجرای طرح‌های پژوهشی پژوهشکده زعفران و بهره‌گیری از توان علمی نیروهای متخصص برای همه طرح‌های مصوب ناظر تعیین می‌شوند.
۱-۸- ناظر بایستی در زمینه طرح مصوب متخصص باشد. ملاک تخصص دارا بودن مدرک مرتبط است.
۲-۸- انتخاب ناظر همزمان با تصویب پیشنهاده طرح و توسط شورای پژوهشکده تعیین می‌شود و پس از عقد قرارداد و شروع طرح به ناظر ابلاغ می‌گردد.
۳-۸- ناظر گزارش‌های مجری را دریافت و پس از بررسی گزارش‌ها و میزان پیشرفت طرح و تکمیل فرم مربوطه، به صورت کتبی تایید پیشرفت و گزارش طرح را به پژوهشکده زعفران اعلام می‌کند.
۴-۸- ناظر طرح پیگیری انجام پژوهش مطابق پیشنهاده و برنامه زمان‌بندی آن، نظارت بر کیفیت جمع‌آوری و ثبت اطلاعات مورد نیاز، بررسی و ارزیابی گزارش‌های دوره‌ای و نهایی پیشرفت طرح و تطبیق آن با پیشنهاده، کمک به پژوهشگر در زمینه حل مشکلات احتمالی علمی یا اجرایی حین انجام طرح و پیشنهادهای لازم اجرایی برای افزایش بهبود کیفیت طرح، تأیید اختتام طرح با توجه گزارش نهایی طرح و در نهایت تایید تعهدات مجری مطابق ماده ۸ را بر عهده دارد.
۵-۸- مجری متعهد و ملزم به اصلاح کامل کلیه نواقص اعلامی از سوی ناظر قرارداد بدون دریافت حق‌الزحمه اضافی برای اصلاح می­باشد. ۶-۸- در‌صورتی‌که اصلاح گزارش‌ها در مدت بیشتری از مدت موصوف انجام شود، مشمول تقلیل حق‌الزحمه مندرج قرارداد خواهد بود؛ مگر این‌که مجری نسبت به این اضافی مدت موافقت کارفرما را جلب نموده باشد.
۷-۸- پرداخت هزینه‌ها به مجری طرح طبق ماده ۱۲ و پس از تایید ناظر امکان‌پذیر است.
۸-۸- هزینه نظارت بر طرح‌های پژوهشی هر ساله با تصمیم شورای پژوهشکده زعفران تعیین می‌شود. ملاک تعیین پرداخت حق‌الزحمه ناظر مبلغ قرارداد، مدرک تحصیلی و رتبه دانشگاهی است.
ماده ۹-تعهدات طرح‌های پژوهشی
بایستی تاریخ ارسال کلیه برون‌دادهای طرح‌های پژوهشی پس از تصویب پیشنهاده طرح در شورای پژوهشکده زعفران باشد. لازم است گزارش نهایی طرح به همراه برون‌دادهای پژوهشی آن در موعد مقرر تدوین و جهت اختتام طرح به پژوهشکده زعفران ارسال ‌گردد. مجری موظف است فایل (PDF و Word) و یک نسخه صحافی شده گزارش نهایی به همراه عکس‌ها، مستندات و داده‌های خام مربوط به طرح (در قالب فایل اکسل) را در اختیار کارفرما قرار دهد. تعهدات طرح‌های پژوهشی بسته به نوع طرح مطابق مفاد زیر تعیین می‌شود:
۱-۹- طرح‌های پژوهشی فناورانه (محصول محور-تجاری سازی)
۱-۱-۹- برای اختتام طرح­های فناورانه علاوه بر ارائه گزارش نهایی طرح، تحویل دستگاه یا محصول یا فناوری ساخته شده به پژوهشکده، لازم است گواهی ثبت اختراع یا ثبت طرح صنعتی یا پتنت ارائه گردد و اختتام آن در شورای پژوهشکده زعفران نیز تصویب گردد.
۲-۱-۹- در گواهی ثبت اختراع یا ثبت طرح صنعتی یا پتنت، رعایت حقوق مالکیت معنوی و مادی پژوهشکده زعفران الزامی است و باید در گواهی مربوطه نام مجری و همکاران به عنوان مخترع و نام پژوهشکده زعفران به عنوان مالک ثبت گردد.
۳-۱-۹- در موارد استثنایی که بنا به اظهار طرح دهنده امکان اخذ گواهی ثبت اختراع وجود نداشته باشد، بایستی وی دلایل خود را به صورت مکتوب به پژوهشکده زعفران ارائه دهد. دلایل ارائه شده در شورای پژوهشکده مطرح خواهند شد. در صورتی که دلایل ارائه شده از نظر شورای پژوهشکده منطقی و قابل قبول تشخیص داده شد تأییدیه دو داور خبره که با نظر شورای پژوهشکده زعفران تعیین می‌شود جایگزین گواهی ثبت اختراع یا ثبت طرح صنعتی یا پتنت خواهد شد.
۴-۱-۹- الزام یا عدم الزام به چاپ مقاله و تعیین نوع و تعداد آن برای طرح‌های فناورانه در شورای پژوهشکده تعیین می‌شود.
۲-۹- طرح‌های پژوهشی سفارشی
۱-۲-۹- برای اختتام طرح­های سفارشی علاوه بر ارائه گزارش نهایی طرح و تحویل سفارش مربوطه به پژوهشکده، لازم است تاییدیه دو داور خبره که با نظر شورای پژوهشکده زعفران تعیین می‌شوند اخذ شود و اختتام آن در شورای پژوهشکده زعفران نیز تصویب گردد.
۲-۲-۹- مالکیت مادی طرح‌های سفارشی، متعلق به پژوهشکده زعفران است.
۳-۲-۹- الزام یا عدم الزام به چاپ مقاله و تعیین نوع و تعداد آن برای طرح‌های سفارشی در شورای پژوهشکده تعیین می‌شود.
۳-۹- طرح­های پژوهشی بنیادی وکاربردی
۱-۳-۹- تعهدات طرح‌های پژوهشی بنیادی، و کاربردی بر مبنای میزان اعتبار تعریف شده در پیشنهاده طرح پژوهشی شامل هزینه‌های حق‌التحقیق، پرسنلی، مسافرت، مواد مصرفی و آزمایشگاهی و سایر هزینه‌ها است. بر این مبنا، جدول زیر جهت محاسبه تعهدات استفاده می‌شود:

جدول۱- تعهد چاپ مقاله طرح‌های پژوهشی بنیادی وکاربردی

 
ردیف میزان اعتبار تعهد چاپ مقاله
۱ تا ۱۲۰ میلیون ریال حداقل یک مقاله علمی پژوهشی در نشریات علمی داخلی یا یک مقاله خارجی با نمایه معتبر۱
۲ تا ۱۸۰ میلیون ریال حداقل دو مقاله علمی پژوهشی داخلی با نمایه معتبر، یا یک مقاله خارجی با نمایه معتبر۱
۳ تا ۲۰۰ میلیون ریال حداقل یک مقاله با نمایه JCR با کیفیت چارک چهارم (Q۴) ۲
۴ تا ۲۲۰ میلیون ریال حداقل یک مقاله با نمایه JCR با کیفیت چارک سوم (Q۳) ۳
۵ تا ۲۵۰ میلیون ریال حداقل یک مقاله با نمایه JCR با کیفیت چارک دوم(Q۲) ۴
۶ تا ۳۰۰ میلیون ریال حداقل یک مقاله با نمایه JCR با کیفیت چارک اول (Q۱) ۵
۷ سایر مبالغ به تناسب ردیف‌های ۱ تا ۶  جدول.














۱ مقالات علمی داخلی دارای مجوز انتشار از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ‌باشد. مقالات خارجی معتبر شامل مقالات نمایه شده مورد قبول وزارتین (Scopus یا WOS یا JCR) هستند.
۲ مجله باید حداقل در یکی از فهرست­های مربوطه خود Q۴ باشد.
۳ مجله باید حداقل در یکی ازفهرست­های مربوطه خود Q۳ باشد.
۴ مجله باید حداقل در یکی ازفهرست­های مربوطه خود Q۲ باشد.
۵ مجله باید حداقل در یکی ازفهرست­های مربوطه خود Q۱ باشد.

۲-۳-۹- نمایه‌ نشریات علمی ذکر شده در جدول۱ بر اساس فهرست مجلات معتبر منتشر شده توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعتبارسنجی خواهند شد. ملاک تعیین نوع نشریه، زمان سابمیت مقاله خواهد بود. ضمنا بدیهی است مقالات منتشر شده در مجلات داخلی و خارجی باید خارج از لیست سیاه باشند.
۳-۳-۹- تعهد طرح در خصوص چاپ مقاله (ستون میزان اعتبار جدول ۱)، مطابق رابطه زیر محاسبه می‌شود:
 تعهد چاپ مقاله = X۱+X۲ + (X۳+X۴+X۵+X۶)/۴   
هزینه مسافرت X۴ حق‌التحقیق X۱
هزینه مواد مصرفی و خدمات آزمایشگاهی غیر قابل انجام در آزمایشگاه‌های پژوهشکده X۵ هزینه‌های مواد مصرفی و خدمات آزمایشگاهی قابل انجام در آزمایشگاه‌های پژوهشکده که در خارج از پژوهشکده انجام شده است X۲
سایر هزینه‌ها X۶ هزینه پرسنلی X۳
تبصره ۶: هزینه‌‌ مواد مصرفی و خدمات آزمایشگاهی انجام شده در آزمایشگاه‌های دانشگاه تربت حیدریه و هزینه مربوط به تجهیزات و وسایل مصرفی تحویل شده به پژوهشکده، تعهد مقاله (جدول۱) را افزایش نمی‌دهد.
۴-۳-۹- خدمات و آزمایش‌هایی که امکان انجام آن‌ها در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پژوهشکده زعفران یا طرف قرارداد با پژوهشکده زعفران باشد بایستی صرفا در این آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها انجام شود. در صورت عدم تمایل مجری برای انجام این خدمات در مراکز مذکور، هزینه‌های مربوطه تماما شامل تعهد مقاله خواهند شد (فهرست خدمات تخصصی قابل انجام در این مراکز در وبگاه طرح‌های پژوهشکده زعفران به آدرس si.torbath.ac.ir قابل مشاهده است).
۵-۳-۹- مقالات مستخرج از طرح‌های پژوهشکده ارسالی برای مجلات دانشگاه تربت حیدریه در اولویت بررسی توسط مجلات قرار می‌گیرد.
ماده ۱۰- ضوابط مربوط به طرح‌های مشارکتی
۱-۱۰- در صورت پذیرش ضوابط آیین نامه پژوهشکده توسط مجری (معاونت آموزشی دانشگاه مربوطه)، امکان حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در قالب طرح‌های مشارکتی وجود دارد.
۲-۱۰- تعهد طرح‌های مشارکتی بسته به اینکه فناورانه، سفارشی، کاربردی و یا بنیادی باشند مطابق ماده ۹، تعیین می‌شود.
۳-۱۰- در طرح‌های مشارکتی حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، استاد راهنما به عنوان ارائه‌ دهنده طرح شناخته می‌شود و در صورت موافقت با اجرای طرح، قرارداد فی مابین رئیس پژوهشکده به عنوان کارفرما، استاد راهنما به عنوان نماینده مجری و دانشگاه/موسسه مربوطه به عنوان مجری منعقد می‌گردد.
۴-۱۰- در انتشار کلیه برون دادهای پژوهشی حاصل از این طرح‌ها که بخشی از تأمین بودجه آن از طریق پژوهشکده زعفران تامین می‌شود باید، علاوه بر نام دانشگاه/موسسه مذکور، نام پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه نیز ذکر گردد.
۵-۱۰- سقف حمایت مالی از پایان‌نامه‌ کارشناسی ارشد حداکثر تا مبلغ ۱۲ میلیون تومان با تعهد معادل ردیف یک جدول ۱ ماده ۹ (تعهدات طرح‌های پژوهشی) است.
۶-۱۰- سقف حمایت مالی از رساله دکترا حداکثر  تا مبلغ ۱۸ میلیون تومان با تعهد معادل ردیف دو جدول ۱ ماده ۹ (تعهدات طرح‌های پژوهشی) است.
۷-۱۰- به طرح‌های مشارکتی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی حق‌التحقیق تعلق نمی‌گیرد.
۸-۱۰- در طرح‌های مشارکتی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، در صورت عقد قرارداد با دانشجو، پرداخت اعتبار طرح پس از انجام کامل تعهدات و منوط به تصویب اختتام طرح در شورای پژوهشکده است.
ماده ۱۱- مدت اجرا، تمدید یا لغو قرارداد
۱-۱۱- مدت اجرای طرح‌ پژوهشی در پیشنهاده طرح و به درخواست مجری و تصویب شورای پژوهشکده زعفران تعیین می‌گردد. در صورتی­که طرح پژوهشی در موعد مقرر به اتمام نرسیده باشد تمدید مدت زمان اجرای آن، با درخواست کتبی قبل از اتمام مدت زمان اجرای آن و پذیرش درخواست تمدید، به شرط تصویب در شورای پژوهشکده زعفران امکان‌پذیر است.
۲-۱۱- تمدید برای نوبت اول حداکثر به مدت یک‌سال با ارائه درخواست و ارائه گزارش پیشرفت کار و ارائه دلایل توجیهی و با تأیید ناظر و تصویب در شورای پژوهشکده زعفران امکان‌پذیر خواهد بود.
۳-۱۱-تمدید برای نوبت دوم حداکثر به مدت شش ماه با ارائه درخواست، ارائه گزارش پیشرفت کار و ارائه نسخه آماده شده (preprint) مقاله یا مقالات طرح پژوهشی (برای طرح‌هایی که تعهد مقاله دارند) و ارائه دلایل توجیهی و با تأیید ناظر و تصویب در شورای پژوهشکده زعفران امکان‌پذیر خواهد بود.
۴-۱۱- در صورتی ­که مجری با رعایت تمدیدهای فوق، نتواند طرح پژوهشی خود را به اتمام برساند، قرارداد اجرای طرح فسخ و خسارات وارده از مجری وصول خواهد شد.
۵-۱۱- در صورت فسخ قرارداد طرح‌های پژوهشی به دلیل قصور یا تقصیر مجری وی موظف است بنا به تشخیص ناظر طرح تمام یا قسمتی از حق‌الزحمه دریافتی و خسارات وارده به دانشگاه را به صورت جریمه، نقدا پرداخت نماید. مبلغ از محل ضمانت­نامه ارائه دهنده طرح کسر و به حساب دانشگاه تربت حیدریه واریز خواهد شد.
۶-۱۱- مجری طرح حق فسخ یک طرفه قرارداد مربوط را نداشته و در صورت عدم انجام تعهدات، دانشگاه نسبت به وصول خسارات وارده احتمالی و مبالغ پرداختی از محل ضمانت‌نامه مجری و یا از محل سایر منابع در دسترس وی (حقوق، پژوهانه، حق‌التدریس، پاداش پایان خدمت و....) اقدام خواهد نمود.
۷-۱۱- عدم ارسال به موقع گزارشات و عدم اجرای هر یک از تعهدات مندرج در قرارداد طرح (طبق زمان‌بندی اعلام شده در پیشنهاده مصوب) بدون ارائه درخواست تمدید زمان اجرای طرح منجر به فسخ قرارداد از سوی پژوهشکده خواهد شد و کلیه خسارات وارده از محل ضمانت سپرده شده مجری یا از هر محل دیگری که کارفرما صلاح بداند، به نفع کارفرما ضبط می‌شود.
ماده ۱۲- نحوه پرداخت مبلغ قرارداد
کلیه هزینه­ها پس از انجام کامل تعهدات، تایید ناظر و اختتام طرح در شورای پژوهشکده به مجری پرداخت می‌گردد. در غیر این‌صورت حسب درخواست مجری پس از ارائه ضمانت‌نامه، پرداخت مالی به صورت ذیل خواهد بود:
  • ۲۵ درصد کل اعتبار طرح منوط به تحویل گزارش مرحله اول و تایید ناظر
  • ۲۵ درصد کل اعتبار طرح منوط به تحویل گزارش مرحله دوم و تایید ناظر
  • ۲۵ درصد کل اعتبار طرح منوط به تحویل گزارش نهایی طرح و تایید ناظر
  • ۲۵ درصد نهایی منوط به انجام کامل تعهدات، تایید ناظر و تصویب اختتام طرح در شورای پژوهشکده
تبصره ۷: پرداخت هر گونه اعتبار قبل از انجام کلیه تعهدات مطابق پیشنهاده، منوط به ارائه ضمانت حسن انجام کار خواهد بود.
تبصره ۸: پرداخت هرگونه مالیات و عوارض و بیمه و ... مربوط به مجری و کارکنان تحت امر آن بعهده مجری می­باشد و کلیه پرداخت ها به مجری پس از تایید ناظر و کسر کسورات قانونی انجام خواهد شد.
تبصره ۹: پرداخت اعتبار به مجریانی که عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه هستند منوط به تکمیل و ارائه تعهد نامه مجریان طرح‌های پژوهشی است. پرداخت اعتبار به اشخاصی که عضو هیات علمی سایر دانشگاهها، مراکز، سازمانها یا موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی هستند منوط به تحویل ضمانتنامه اداری (ضمانت حسن انجام کار) است. پرداخت اعتبار به مجریانی که وابستگی سازمانی دولتی ندارند منوط به ارائه ضمانتنامه بانکی یا سپرده است. در صورتی که مبلغ کل قرارداد مجریانی که عضو هیات علمی نیستند در ردیف معاملات جزء باشد، اخذ چک یا سفته بجای ضمانت‌نامه بانکی به عنوان ضمانت‌نامه حسن تعهدات بلامانع است. به استناد ماده ۲۴ پیوست شماره ۳ آیین‌نامه مالی و معاملاتی دانشگاه، مجری باید در زمان عقد قرارداد معادل ۱۰ درصد کل مبلغ قرارداد ضمانت‌نامه اداری/بانکی به کارفرما ارائه نماید.۱۰% از هر پرداختی به مجری به عنوان تضمین حسن انجام کار مجری و ماده ۳۸ تامین اجتماعی کسر و نزد کارفرما نگهداری و در پایان قرارداد پس از ارائه مفاصا حساب از سازمان تامین اجتماعی به مجری طرح عودت می‌گردد. در صورت عدم انجام تعهدات و یا خاتمه دادن به قرارداد به علت قصور مجری در اجرای موضوع قرارداد کلیه خسارات وارده از محل ضمانت سپرده شده مجری یا از هر محل دیگری که کارفرما صلاح بداند، به نفع کارفرما ضبط می‌شود.
تبصره ۱۰: هزینه‌های مالیات و صدور مفاصاحساب بیمه از هر پرداخت کسر و سپس باقیمانده مبلغ به حساب مجری واریز می‌شود. پس از اختتام طرح و صدور مفاصا حساب، هزینه کسر شده مربوط به مفاصا حساب به حساب مجری واریز خواهد شد.
تبصره ۱۱: تجهیزاتی که طبق جدول مصوب در پیشنهاده در روند اجرای طرح پژوهشی خریداری می‌شوند، ضمن الصاق برچسب اموال، جزء اموال پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه بوده و باید پس از اختتام طرح به پژوهشکده تحویل گردند.
تبصره ۱۲: در صورتی­که طرح به‌صورت بین‌المللی یا با مشارکت همکاران خارج از کشور انجام گردد، پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه نسبت به تأمین و تبدیل ارز و یا انتقال به حساب‌های خارجی هیچ‌گونه تعهدی نداشته و کلیه پرداخت­ها به صورت ریالی انجام خواهد داد.
تبصره ۱۳: در صورتی که بنا به تشخیص شورای پژوهشکده به دلیل نیاز به خرید تجهیزات وقطعات ارزی یا به دلیل هزینه بر بودن خرید تجهیزات (بیشتر از ۵۰درصد کل طرح) ضرورت به پرداخت پیش پرداخت باشد با اخذ ضمانت‌نامه بانکی پرداخت مبلغ بلامانع میباشد.
ماده ۱۳- نحوه تسویه حساب
۱-۱۳-تسویه حساب طرح‌های کاربردی و بنیادی منوط به ۱- ثبت گزارش نهایی طرح در سامانه طرح‌های پژوهشی، ۲- تایید ناظر و ۳- چاپ مقاله/مقالات مربوطه، ۴-تصویب اختتام طرح در شورای پژوهشکده زعفران و ۵- تحویل یک نسخه صحافی شده از گزارش نهایی به همراهCDفایل (با فرمت Word و PDF) و اطلاعات مورد استفاده (با فرمت Excel) است.
۲-۱۳- تسویه حساب طرح‌های سفارشی منوط به ۱- ثبت گزارش نهایی طرح در سامانه طرحهای پژوهشی، ۲- تایید ناظر، ۳- تحویل سفارش مربوطه به پژوهشکده زعفران، ۴- تاییدیه دو داور خبره، ۵- تصویب اختتام طرح در شورای پژوهشکده زعفران و ۶- تحویل یک نسخه صحافی شده از گزارش نهایی به همراه CD فایل (با فرمت Word و PDF) و اطلاعات مورد استفاده (با فرمت Excel)  است.
۳-۱۳- تسویه حساب طرح‌های فناورانه منوط به ۱- ثبت گزارش نهایی طرح در سامانه طرح‌های پژوهشی، ۲- تایید ناظر، ۳- تحویل فناوری مربوطه به پژوهشکده، ۴- ارائه گواهی ثبت اختراع یا ثبت طرح صنعتی یا پتنت، ۵- تصویب اختتام طرح در شورای پژوهشکده زعفران و ۶- تحویل یک نسخه صحافی شده از گزارش نهایی به همراه CD فایل (با فرمت Word و PDF) و اطلاعات مورد استفاده (با فرمت Excel)  است.
تبصره ۱۴: نام مجری مسئول طرح باید به عنوان نفر اول و نویسنده مسئول مکاتبات در فهرست اسامی نویسندگان مقاله چاپ شده درج شود.
تبصره ۱۵: ذکر حمایت مالی در مقاله یا مقالات منتج از طرح پژوهشی به صورت زیرلازم است:
‌این مقاله مستخرج از نتایج طرح پژوهشی اجرا شده به شماره قرارداد ............................... از محل اعتبارات پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه می‌باشد.
This research has been financially supported by the Saffron Institute, University of Torbat Heydarieh. Torbat Heydarieh, Iran. The grant number was….
تبصره ۱۶: در صورت عدم ذکر حمایت مالی و یا درج ناکامل و ناصحیح نام پژوهشکده زعفران طرح پژوهشی قابل تسویه حساب نخواهد بود.
تبصره ۱۷: از مقاله یا مقالات مستخرج از طرح پژوهشی، باید صرفاً برای تسویه حساب همان طرح پژوهشی استفاده کرد. مسئولیت تطبیق مقالات مستخرج و مفاد طرح بر عهده ناظر طرح پژوهشی است.
تبصره ۱۸: چنانچه مقاله در یکی از ده نشریه برتر حوزه تخصصی مربوطه منتشر گردد، ۲۰ درصد حق‌التحقیق به عنوان ‏پاداش به اعتبار طرح اضافه خواهد شد.‏
در خصوص موارد مسکوت در این آیین‌نامه، تصمیم‌گیری با شورای پژوهشکده خواهد بود.
این آیین نامه در ۱۳ماده و ۱۸ تبصره در جلسه شورای پژوهشکده زعفران مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۴ تصویب شد.​​​​
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: آیین نامه | مصوبات شورا |
دفعات مشاهده: 2674 بار   |   دفعات چاپ: 191 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4645